Samsung Find My Mobile

Samsung Find My Mobile

"Mobil Cihazımı Bul": Samsung, kullanıcıları garip bir mesajla karşılıyor.

Akıllı telefonlar için yazılım güncellemeleriyle ilgili sorunlar daha yaygındır. Samsung, birçok Galaxy telefon kullanıcısına sadece "Mobil Cihazımı Bul 1 1" sayısını içeren garip bir mesaj gönderdi.

Samsung, Galaxy telefon kullanıcısını anlaşılmaz bir bildirim ile şaşırttı. Bir Samsung cihazını uzaktan bulmak ve engellemek için kullanılabilecek "Mobil Chzmı Bul" uygulamasından yalnızca "1 1" numarasını içeren bir mesaj geldi.

Çok sayıda kullanıcı telefonlarına giriş yaptıktan sonra gelen mesajla şaşkınlığa uğradı. Samsung Perşembe günü yaptığı açıklamada, bildirimin "yanlışlıkla sınırlı sayıda Samsung Galaxy cihazına gönderildiğini" ve özür dilediğini söyledi. "Gelecekte benzer durumlarla karşılaşmamak için çalıştıklarını belirtti.

Sonuç olarak "Mobil Chzmı Bul": Samsung telefonlarından gelen bir hacker saldırısına dair kanıt yok.

"Mobil Cihazımı Bul 1 1" bildiriminin bir bilgisayar korsanı saldırısı olmadığı anlaşıldı. Bunun yerine, Samsung'un yanlışlıkla bildirimi gönderdiği öğrenildi. Samsung bazı sistem uygulamalarını güncellemiş, ancak mesaj istemeden gönderilmiş.

İlk başta, hatanın tam olarak nasıl oluştuğuna dair hiçbir bilgi yoktu. Geçen yıl, Çinli firma OnePlus müşterilere bir dizi Latin ve Çince karakter göndermişti. Şirket bunun başarısız bir yazılım güncelleme testi olduğunu söylemişti.