Google Adsense’e nasıl sitemi eklerim

Muhtemelen Web siteniz için büyük çabalar harcadınız, artık karşılığını alma zamanı bunun yolu Google AdSense kullanmaktır.

Google AdSense nedir?

Google AdSense, reklam verenlerin reklamlarının gösterildiği bir sistemidir. Google, sayfanızdaki reklam yerlerine otomatik olarak ayarladığı reklamları gösterir. Bu sırayla, bir yayıncı, reklam ağı (Google) ve reklamvereni şeklinde işleyen bir sistemle olur.

Başlamadan önce

Google AdSense sitenizin uygunluğunu kontrol edecektir, bunun için sitenizin çalışır vaziyette olduğundan emin olun.

AdSense, yetişkin içerikli sitelere izin vermez. Ardından, sitenizde Google onaylı bir AdSense gizlilik politikasına sahip olduğunuzdan emin olun. Bir AdSense Gizlilik Politikası bulmak için, Google’da "AdSense politika oluşturucusu" (tırnak işaretleri olmadan) şeklinde arama yaparak bulabilirsiniz.


1. Adım: Google gizlilik politikası

Google onaylı gizlilik politikası ile tam işlevsel bir site, Google AdSense için geçerlidir. Google, sağladığınız e-posta adresini doğrulamak ve sağlanan talimatları takip etmek için bir e-posta gönderecektir. Bir kez bilgileri doğruladıktan sonra, Google AdSense ekibi uygulamanızı alacak ve Web siteniz gözden geçirilecektir. Gözden geçirme birkaç gün sürebilir, bu yüzden her zamanki gibi sitenize makale eklemeye devam ediniz.

Adım 2: reklamlarınızı yapılandırma

Hesap onaylandıktan sonra, giriş yapın ve sitenize eklenecek HTML kodunu alın. Kod "AdSense Kurulumu" sekmesinin altında bulunur. Reklam görünümünü özelleştirebilirsiniz; resim veya metin reklamları arasında seçim yapın veya her ikisinde de bir karışım seçin.


Adım 3: Web sayfanıza Google AdSense kodu ekleme

Kodu Web sitenize HTML olarak yüklediğinizden emin olun.


Adım 4: kazançlarınız

Google reklamlarından gelen kazançlar ilk seferde belirli bir miktara ulaştığında, Google, üzerine basılmış karakterler içeren bir kart ile posta gönderecektir. AdSense hesabınıza giriş yapın ve ödeme almadan önce karakterleri (PIN) girin. Kartın teslim süresi, yaşadığınız yere ve Google tarafından tanımlanan eşik miktarına bağlıdır. Yalnızca hesabınızın ömrü boyunca bunu bir kez yapmanız gerekecektir.

Asla yapılmaması gereken şeyler

Google reklamlarınızı asla tıklamayın, çünkü onları test etmek bile bir şekilde dolandırıcılık olarak dikkate alınacak ve programdan çıkarılacaksınız.
Evinizdeki tıklamalar sizden tıklamalar gibi göründüğünden, Aile üyelerinin reklamları tıklamaları için asla teşvik etmeyin.
Gerçekçi olun ve reklamlarınızdan bir servet beklemeyin, gelir tıklama başına düşük miktarlar olabilir.

unutmayın sabır en büyük erdemdir, zamanla emeklerinizin karşılığını alacaksınız.