Ücretsiz Kod Öğrenme

Kodlama ve web geliştirme işinde yeniyseniz, tüm ücretsiz kodlama kaynaklarını internet üzerinden denemek mantıklıdır.

 

Ücretsiz olarak kodlamayı öğrenirken, para ödemeden bu kaynaklardan faydalanıp neyin hoşunuza gidip gitmediğine bakabilirsiniz.

ücretsiz kodlama derslerinde öğrendiklerinizi daha sonra kendi işlerinizi yapmak için kullanabilirsiniz.

Ancak, çok fazla kodlama kaynağı,sınıfı ve kitabı var, kodlamayı öğrenmek için en iyi sitelerin hangileri olduğunu nereden biliyorsunuz?

Zaman kazanmak için biraz araştırma yaptım! Basit kodlama eğitiminden tam ücretsiz online kodlama kurslarına kadar ücretsiz kodlamayı öğretecek en iyi web sitelerini burada bulabilirsiniz.

 

GENEL

1. Codecademy

Codecademy, kodlama öğrenmeye başlayanların çoğunun kullandığı en popüler sitedir.

Site üzerinde öğrendiklerinizi hemen taracıya yazarak kontrol edebilirsiniz.

Ücretsiz kodlama dersleri : HTML ve CSS, JavaScript, PHP, Python, Ruby, Angularjs, Komut Satırı ve daha fazlası

 

2. freeCodeCamp

Bu ücretsiz online kodlama okulu, ilk önce belirlenmiş bir müfredat aracılığıyla, daha sonra da kar amacı gütmeyen kuruluşlar için projeler üzerinde çalışırken pratik deneyim vererek kodlamayı öğretir. online kod öğrenmek isteyen öğrenciler için mükemmeldir ve özgeçmiş üzerinde etkileyici görünecek pratik, uygulamalı deneyim elde ettirir.

Ücretsiz kodlama sertifikaları: HTML, CSS, JavaScript, veri görselleştirme, DevTools, QA testi, Node.js, React, jQuery ve daha fazlası

 

3. Coursera

Coursera, profesyonel ve çok yönlü kurs seçenekleriyle ücretsiz kodlamayı öğrenmek için en iyi yerlerden biridir. Site, sınıfların gerçek üniversite profesörleri tarafından öğretildiği büyük bir online kurs kütüphanesidir. Tüm kurslar ücretsizdir, ancak kursun tamamlandığını kanıtlamak için “Kurslar Onaylı Sertifika” için ödeme seçeneğiniz vardır. Bazen bir sertifika için ödeme yapmak, ücretsiz sürümlerde bulunmayan içeriğe de erişim sağlar.

 

4. edX

EdX, açık kaynaklı bir yüksek öğretim programıdır ve ücretsiz online kodlamayı öğrenebileceğiniz başka bir yüksek kaliteli kaynaktır. Site, “bilgisayar bilimi” kategorisi altında, çeşitli kodlama dilleri öğreten 107 harika kurs sunmaktadır.

ücretsiz programlama kursları: Java, C #, Python ve daha fazlası

 

5. Udemy

Hem ücretli hem de ücretsiz kurslar sunarlar. Udemy' de kurslar herkes tarafından oluşturulabilir, bu yüzden verilen hizmetten emin olun.

 

6. Code.org

Code.org, özellikle bilgisayar bilimleri kariyerine giren öğrencilerinin oranlarını artırmaya yönelik öğrenme programları sunmaktadır. ücretsiz kodlama kursları ilköğretim öğrencileri için tasarlanmıştır, ancak her yaş için faydalı olabilir. Hızlı Code of Code dersleriyle başlayın veya laboratuvar derslerinde projeler oluşturun.

kodlama kursları: HTML, CSS, JavaScript, blok programlama